Födelsedagar.

Igår fyllde undertecknad år igen. Samma dag som ikonen och en av de största inom belgisk öl, Hoegaardens grundare Pierre Celis.

20140322-103825.jpg
När jag föddes 1973 hade Pierre varit igång med sitt bryggeri ‘Vroente’ i nästan sju år och hade en årsproduktion strax under 1000 hl. Förutom Pierre hade bryggeriet två anställda så det var en märkbart förvånad bryggare som fick besök av journalister…

20140322-105101.jpg
…från USA och tidningen ‘Gazette van Detroit‘, förvisso en tidning som rapporterar om saker som händer i Flandern och Belgien för nordamerikanska belgare. Under rubriken ”Det minsta bryggeriet i Belgien” skriver de blanda annat följande om Pierre:

20140322-132138.jpg
”We hardly notice him* next to the big barrel an veiled in a dusty cloud from the malt from the jute bags. Unshaved and unpretentious he is before daybreak in his very own brewery. He bought the installation everywhere and nowhere from equally small breweries that could no longer stand and battle with the largest beer industry.”

20140322-132923.jpg
Pierre Celis hade fyllt 89 år om han fortfarande varit på benen.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Pierre Celis var bara 1.55 lång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s