Oude Geuze Boon Vat 77

Imorgon har jag kommit över 12 st Oude Geuze Boon Vat 77 av det totala världsbeståndet på 20520 flaskor. De kommer att serveras på jobbet med start från och med klockan 16:30.

IMG_1417
Detta är andra gången Boon släpper en sådan raritet. Första gången var när hans nya bryggerifacilitet invigdes och då hade brygden namnet Vat 44 istället. Denna nya fabulösa brygd har ett innehåll av hela 90% lambic från fat nummer 77, vilket har använts sedan 1907. Boon annekterade fatet 1986 och han använder det enkom för att lagra den nobla treåriga lambicen och det är ett av Franks absoluta favoritfat.

Processed with Moldiv
Resultatet har blir, när man gör en geuze av mogen lambic, en nektar som redan uppträder lagrad. Syran påvisar en syrlig mjukhet och en väl komponerad balans som i detta fallet rundas av med en sällan skådad fruktighet av mogna päron. Kom gärna förbi imorgon och skapa er en egen uppfattning…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s