Vintageöl på Systembolaget

Imorgon är det nyhetssläpp igen på vårt statliga Systembolag. Denna gång är det blott en enda belgare men det är inte vilken belgare som helst!

IMG_0499.JPG
Ölen som landar på hyllorna är den mörka och krämiga Chimay Bleu med hela åtta år på nacken. Det är otroligt roligt att leverantörer och Systemet börjar få upp ögonen på lagrad öl. Just Chimays svenska generalagent har förvisso känt till detta faktum en längre tid och detta är inte första gången det dyker upp lagrade blå Chimay på Systemet, men ändå!

IMG_0498.JPG
För styva 60-lappen får man denna gamla trotjänare bland trappistmunköl. Produkten föddes som julöl 1948 men blev snabbt så populär att munkarna började brygga den året om. Detta är också en öl som fungerar extremt bra att lagra och jag föreslår att ni köper en Chimay Blue 2014 bara för att uppleva den stora skillnaden. Det är svårt att förstå att det är samma produkt.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s