Monstersläpp på Systembolaget…

Jaha, har ni stått i kö eller står ni kanske i den? Idag släpps det en uppsjö fantastisk öl på Systembolaget och en del av dem är belgare…

20140201-102314.jpg
Själv sitter jag på knattedans och lutar mig tillbaka. Förutom blandlandsbelgaren från Mikkeller* har jag redan alla öl i källaren.

20140201-103213.jpg
Dock kommer jag nog kila förbi på måndag och skrapa upp resterna. Dels kommer jag investera i ett par av denna raritet. Den kommer jag iofs inte stoppa ner i källaren utan det är mer för att det är gott. Däremot denna stora skönhet…

20140201-103952.jpg
…tänker jag ställa ner. St Bernardus Abt lagras med otrolig värdighet och är en trevlig bjudflaska när man får besök. Jag antar att det kommer slinka ner några flaskor från Hanssens också! Det är fantastiskt roligt att se både Oude Gueuze och Oude Kriek från detta lilla ‘stekerij’.

20140201-104431.jpg
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den svenska ölkonsumenten ska skatta sig lycklig och jag tror inte vi alltid tänker på hur bortskämda vi är!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Mikkeller släpper en dunder-imperial stout på 26,1% som heter Black Fist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s