La Rulles

Om någon mot förmodan skulle ha missat mitt tokspammande om världens bästa fatöl så kopplas den idag klockan 17:00!

20140116-110015.jpg
Bryggeriet La Rulles ligger i byn med samma namn. Djupt nere i Ardennerna långt ner i ‘klacken’ på Belgien finner man denna superba, lilla bryggeripärla. Det är ett av de minsta, mest minimalistiska och smarta bryggeri jag besökt, det finns inte ett rör för mycket eller en slang i onödan. Allt är skräddarsytt av bryggaren Gregory Verhelst…

20140116-110735.jpg
Gregory är en perfektionist av guds nåde och trots att han har några anställda är han och petar överallt. Förvisso har det gett resultat och produktportföljen som består av endast fem öl är fantastisk! Han har bryggt och brygger ibland beställningsöl men det hör till undantagen. Gregory lär ha sagt att:
”Det är inte svårt att brygga ny öl hela tiden, det svåra är att brygga likadana öl men att göra dem bättre och bättre…”
En filosofi värd en applåd i dessa nyhetssökeristider.

20140116-153619.jpg
La Rulles blev ett kommersiellt bryggeri 1999 och det finns en skröna om varför Gregory valde att bli bryggare. Enligt den så bestämde han sig för att bli bryggare en augustidag när han satt under ett träd och drack en hel magnumflaska Moinette Blonde för sig själv. Dock var det här sista sommarlovsdagen det året så den unge Gregory var enligt utsago groteskt bakis den första skoldagen det läsåret men det hindrade inte honom att fullfölja sin dröm!

20140116-154238.jpg
Nu, mina vänner, är det bara 75 minuter kvar till jag förklarar fatet öppnat. Vi ses väl?

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s