Day of the Lambic

Som jag nämnde hade jag glädjen att besöka Grote Dorst för första gången i söndags. Det blev mycket bättre än jag kunde föreställa mig…

20131209-230053.jpg
Detta Lambicparadis ligger mitt i Payottenland ute på den belgiska landsbygden men efter 23 minuters bussresa och en 750 meters promenad var man framme. Stället var mer eller mindre fullt och de flesta gäster var lokalbefolkningen. Hur charmigt som helst. Eftersom jag synat menyn innan var jag tämligen säker på vad vi skulle dricka men det skulle ändras och ändras drastiskt!

20131209-231417.jpg
Yves Panneels, en av de drivande bröderna, hälsade oss välkomna och meddelade att eftersom de hade firat ‘Day of the Lambic’ på lördagen fanns det möjlighet för oss att få smaka några dem. Sagt och gjort. Två smakbrickor med inte mindre än åtta av tio varianter. Det tillhör inte direkt vanligheterna att kunna a/b testa så många olika lambicer på en och samma gång. Väldigt lärorikt.

20131209-232403.jpg
Yves berättade att av de lambicer som blev kvar skulle han blanda en egen Gueuze. Jag har haft förmånen att prova en av de tidigare varianterna för några månader sen och han vet vad han gör. Den nya gueuzen kommer att bli den sjätte blandningen som lämnar hans händer.

20131210-090140.jpg
Efter lambicprovningen petade vi oss ytterligare några spontanjästa historier innan Yves hade vänligheten att köra ifatt bussen och droppa oss vid nästföljande busshållplats. Sannerligen en fabulös utflykt. Rekommenderas å det varmaste.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s