Öldomarutbildning #1

Då ska ‘Smulan‘ och jag ta ytterligare ett steg i ölens förlovade värld! Vi är på väg till Svenska Hembryggarföreningens öldomarutbildning.

20131109-081746.jpg
Med blandad skräckförtjusning och ”It’s the end of the world”* i lurarna susar jag fram genom ett sömndrucket Stockholm.missförstå mig rätt, det här kommer att bli två fantastiska dagar med felsmaker, oxidationer, estrar, fenoler och alla andra tuffa ord man kan svänga sig mig om man tror sig veta något om öl.

20131109-082337.jpg
Nä, min oro ligger i att jag aldrig kommer att kunna sitta på Kulminator och dricka en Chimay Bleu från 1986 utan att döma ut den som oxiderad smörja eller stå på jobbet och på ett ärligt och brinnande sätt rekommendera en Westmalle Dubbel som bryggdes 2002. Jag tror och hoppas att det inte blir så men ändå…

20131109-083315.jpg
Nu har jag förvisso gjort det här med öl några år och gått igenom de flesta faser av insnöande. Jag har kommit till den insikten att det absolut första man ska fråga sig är:
-Är det gott eller inte?

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*R.E.M. från skivan ”Document”

1 tanke på “Öldomarutbildning #1

  1. Hoppas det blir riktigt givande men själv kan jag känna att jag är ganska nöjd med att just bara gå på om det är gott eller inte helt enkelt. Det i kombination med att våga testa nya smaker kommer man långt med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s