Öldomarutbildning #2

Efter två intensiva dagar i skolbänken har jag insett hur lite jag vet om öl och hur svårt det kan vara att lokalisera smaker, felsmaker och öltyper. Dock är en sak fortfarande helt säker. Det finns än så länge ingen öltyp eller underklass som är i närheten av belgisk öl!

20131111-084546.jpg
Jag måste ändå medge att det var typer som var och touchade i den belgiska floran och där jag blev ‘lurad’ av min insnöade hjärna! Som sagt är det inte lätt att blindtesta och artbestämma denna nobla dryck. Jag rekommenderar ALLA som överhuvudtaget vill öka sin kunskapsnivå inom ölgebitet att gå den här utbildningen. Förutom att den är oerhört lärorik så är full av klurigheter, aha-upplevelser och fallgropar.

20131111-085153.jpg
Domarutbildningen består av två fullspäckade dagar med praktik och teori i en härlig blandning. Sedan är det två månaders läsning, sensorikträning och framförallt öltestning till tentamen i mitten på januari. Detta, mina vänner, innebär att så mycket ‘utländsk öl’ som jag kommer att dricka nu har jag inte gjort på 14 år!

20131111-090036.jpg
Påsarna från ‘gröna skylten’ kommer fyllas med Schwarzbier, Dubbelbock, Irländsk Red Ale och Engelsk Ordinary Bitter. Sedan ska jag bygga upp min doftbank genom att sniffa på allt i från ruttna ägg och gröna äpplen till skumbaner och bränt gummi. Den 18:e januari smäller det…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s