Urbain Coutteau

Igår fyllde en av Belgien kanske hela världens hippaste bryggare år! Urbain Coutteau från Struise la ytterligare ett år till handlingarna.

20131013-143522.jpg
Jag har redan hyllat bryggeriet och deras produkter åtskilliga gånger. Med all rätt. Inte bara brygger de traditionella belgiska öl såsom till exempel en wit, en blond, en rousse och ett par magiska Oud bruins men även ligger de i bräschen för innovativa nya öl.

20131013-213312.jpg
Istället för att superlativisera Urbain tänkte jag delge en historia. Om vi flyttar oss tillbaka till Pre-ZBF 2010. Vi befinner oss på ett mindre slott utanför Kortrijk och jag tillsammans med en rutinerad belgisk ölvän rör oss likt pantrar när vi anländer med buss tidigt fredag morgon. Smidigt tar vi shopen först eftersom rariteterna tenderar att försvinna fort, pang vi fixar polletter och blir av med bagage…

20131013-224013.jpg
…graciöst klipper vi ett smakprov från Struises monter och tar oss till den tomma restaurangdelen som är en annan falang av slottet.
I den tomma restaurangen finns förutom vi en katastrofalt bakfull Urbain som när han ser oss uttrycker den numer klassiska frasen:
– Man, I feel like I’ve been hit by a f…king train!
Efter hälsningsritualen frågar han nyfiket vad vi har i glasen och stolt deklarerar vi att det är den unika Struisebrygden ‘Dirty Horse’ varpå Urbain säger:
– Don’t drink that man, it’s poison!
Jag och min vän tittar på varandra och er ler när Urbain fortsätter skandera ut:
– KILL ALL THE BEERGEEKS!
Om inte det är humor så säg…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s