Moeder Lambic Fontainas

Idag fyller en av Belgiens, ja kanske en av världens bästa krogar fyra år. Moeder Lambic Fontainas har på kort tid nått hög renommé bland belgoölskonnässörer. Jean Hummler har en verklig pärla under sina vingar.

20130626-210141.jpg
Vad sägs om 46 fatöl av yppersta världsklass. 6 av dem är olika lambicer på cask! Helt unikt.
Som om inte det vore nog så finns det även en välsorterad flaskölsmeny med ca 150 väl utvalda produkter. Till detta kan man äta lättare slow food-tilltugg bestående av charkuterier, ostar, quiche eller sallader. Barsnacksen består av rostad malt.

20130626-211547.jpg
Interiören är avskalad, rå och minimalistisk. En smakfull kombination av tegel, trä och rostfritt stål. Personalen är kunnig och har en skön jargong. Oftast spelas det, enligt mig, bra musik på lagom volym. Det finns även en skön uteservering under ett teatraliskt tak. Ett måste när man är i Bryssel!

20130626-212445.jpg
Moeder Lambic Fontainas ligger väldigt centralt på just Place Fontainas. Har man tid och lust kan jag även rekommendera en tripp ut till förorten St Gilles och systerkrogen Moeder Lambic Original. Den är en institution bland ölnördar och har funnits i gott och väl 25 år.

Tack för uppmärksamheten och grattis Moeder Lambic/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s