Sudden death!

Bryssel, denna eklekticistiska högborg, har många spännande och intressanta ställen. En by född ur träsk för 1033 år sedan. Badande i ett hav av konst och skulptur med kyrkor runt alla hörn. En spaning är att när Berlin bli för dyrt blir möjligen Bryssel nästa konstnärsparadis?

20130104-224638.jpg
Av alla små och stora pilsnerpang finns det ett hak alla ölfantaster borde besöka åtminstone en gång. A la Mort Subite är en institution i Bryssels barvärld och har legat på samma plats sedan 1928. Tyvärr brygger de inte på taket längre men det förtar inte stämningen de har byggt upp inne i lokalen. Mort Subite-ölen är en skärva av sitt forna jag och en aning för sötad men den smakar absolut som bäst här! En hyfsad ölmeny och klassiska tilltugg.

20130104-231117.jpg
Al la Mort Subite har en anrik historia. Den börjar med Théophile Vasson och hans bar ‘La Cour Royale’. Den låg bredvid en storbank och varje dag åt banktjänstemännen lunch hos Théophile. De avslutade lunchen med tärningsspelet ‘421’. Sista partiet kallade man ‘mort subite’ (plötslig död) eftersom de som förlorade fick gå tillbaks och jobba. När Théophile Vasson flyttade till nuvarande adress tog han fasta på namnet och resten vet ni…

20130104-233620.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Sudden death!

  1. Ett av ställena som byggde på mit ölintresse när jag tågluffade -91. Drack min första scotch ale där. Mest, tror jag, för att jag tyckte om tistelglaset. Kul med lite nostalgi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s