”In Bruges”…

…är en fantastisk film. Se den. Det är också en häftig stad, lite som att kliva in i ett medeltida vykort. Tyvärr kan det vara hårt turistbelamrat (ca 2 miljoner/år) men Brygge är hyfsat stor så det sväljer mycket.

20121229-160234.jpg
På ölfronten finns det två ställen jag vill belysa lite extra. Självklart ska man unna sig ett besök och en tour på Halve Maan men om man vill dricka udda eller nya saker så är Brugs Beertje ett superbt vattenhål. Sedan 1983 har krogen förgyllt många kvällar för ölnördar världen över och ägarinnan Daisy Claeys räknas som en av de stora inom belgisk öl.
Förutom den utmärkta ölmenyn och kunnig personal ligger det en fantastisk atmosfär som omfamnar hela stället. Ett ställe med otrolig närvaro!

20121229-162356.jpg
Det stället i Brygge som har mest olika sorters öl är utan konkurrens Cambrinus. Med runt 400 sorter hittar du garanterat någon öl du inte har druckit. Krogen ligger förvisso i ett hus från 1699 men krogen öppnade först i mars 2006. Stället är inte fullt så charmigt som ovanstående men det beror kanske på den korta livstiden eller att de valt att bygga den som en brittisk pub. Har något bredare matmeny än BB och det inkluderar även öl i maten!

20121229-163159.jpg
Mycket nöje och trevlig resa.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s