Belgosläpp 1:a december

När vi träder in i julmånaden, gör vi det med en äkta belgare och två danskbelgare. Tre rätt igenom hyvens öl står på agendan.
Först ut är Pannepot från Struise, kanske det hippaste bryggeriet i Belgien men också ett av de främsta både sett till kvalitet och innovativt. Pannepot är från bryggeriets begynnelse och en alltigenom stabil och mäktig brune, på gränsen till belgisk barley wine. Mitt tips är att köpa ett gäng, drick någon nu och ställ ner resten i källan. Den lagras med värdighet.

20130113-234613.jpg
Namnet är för övrigt taget från båten på bilden. En flatbottnad fiskebåt som kan ta sig in till stranden vid Panne i Västflandern där det är väldigt långgrunt.

Vidare så har vi den första av danskbelgarna som är bryggd på Proef. Mikkeller Fra Til har redan julklappsetikett så det är bara att skriva på och lägga under granen. En julporter med halva kryddhyllan i sig men som vanligt när Dirk och Mikkel blandar och ger så blir det bra! Dejligt!

20121126-210347.jpg

Sist men inte minst utan med råge störst, eftersom den har en förpackning av magnumstorlek (det blir härligt att ställa den bland svärmors köttbullar!) är Mikkeller Red/White Christmas. Återigen har Proef haft fingrarna med i vörten. Enligt utsago är det en hybrid mellan en red ale och en veteöl, makalösa givar med amerikansk humle och bitter pomerans. Hum, annorlunda och galet. Kan bli kul i jul…

20121126-220600.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s