Fler samarbeten mellan belgare och svenskar!

Förra måndagen berättade jag om De la Sennes samt Stockholm Brewings andra samarbetssaison och denna veckan är det dags för ytterligare två svenskbelgiska gemensamhetsbrygder.

Tempel Brygghus står för svenskheten i båda dessa produkter och idag bryggs den första av dem. Tillsammans med det Tildonkbaserade Hof ten Dormaal kokar de en maffig och mäktig Imperial Stout. Det är andra gången dessa båda bryggerier slår sina påsar ihop och förra gången höll de till utanför Uppsala hos Tempel.

Då resulterade samarbetet i körsbärssyrlingen The Great Cherry Massacre som jag råkar ha ett fat kvar av på jobbet.

När dagens bryggning är till ända åker Arvid från Tempel Brygghus till Damme i det västra hörnet av Belgien där han har bestämt dejt med det relativt nya bryggeriet Siphon och det lantliga anrika bryggeriet Blaugies.

Dessa tre olika bryggerier har enats om att göra en Saisonliknande ‘fruit kettle sour’ vilket innebär att alla involverade får ge sitt alldeles egna karaktärstrå till stacken. Tack och lov är dessa tre bryggerier väldigt ödmjuka vilket gör att de kan ro i hamn denna trepartsbryggning på ett bra sätt. Hoppas verkligen att jag får ta del av dessa två brygder när de är redo och förhoppningsvis ska jag även få ut dem i någon av mina kanaler…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s