Jordgubben tar mer plats…

När jag började med belgisk öl för sjutton år sedan fick jag ofta höra om ‘jordgubbsöl’ hit och ‘jordgubbsöl’ dit. Jag lärde mig ganska snabbt att det inte handlade om jordgubbsöl utan snarare om någon brygd smaksatt med något annat rött bär.

Emellertid har det under 2018 dykt upp minst en som innehåller detta söta samt mulliga bär och nu är det dags igen.

Denna gången är det Verzet som använt denna röda gubbe i en av sina Oud Bruins. Innan har bryggeriet gjort varianter med körsbär, hallon, eklöv, druvor och blåbär men nu är det alltså dags för en jordgubbsmacererad utgåva. Förutom att använda ett nytt bär är det också första gången som Verzet släpper dessa rariteter på småflaska. Hoppas verkligen att denna är i klass med de ovanstående och att jag får smaka en å det snaraste!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s