En ny trio belgare…

Något sen på bollen men för ungefär en timme sedan öppnade Systembolaget och där fanns det tre nya belgare på nyhetshyllan. 

  
Till allas stora glädje får vi svenskar ta del av den nyuppfunna brygden Hirond’ Ale #1.0 från Dupont. De kallar den en saison men jag skulle nästan vilja kalla den en grisette med tanke på dess utseende och smak. Oavsett är det fantastiskt att en småskaligt bryggd ‘one-off’ dyker upp på våra breddgrader!

  
Vidare ser vi ånyo Oude Geuze Black Label Edition No 3 på hyllorna och bryggeriet Boon har lärt sig läxan från förra gången. Denna knastertorra och snyggt syrliga geuze är en superb sommarprodukt och åter igen är vi lyckligt lottade i Sverige som får möjlighet att införskaffa en sådan raritet.

  
Sist ut har vi blandlandsbelgaren Mikkeller Organic Cherry Berliner Weisse från Mikkeller bryggd av Proef. Detta är den andra produkten i serien ekologiska fruktburkar från denna kreativa dansk som dyker upp och är den lika trevlig som föregående produkt är den väl värd ett köp!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s