Världens största maltproducent!

I juli 2018 kommer Belgien kunna stoltsera med att landet har världens största maltproducent. Det är mälteriet Boortman som är på väg att utöka sin verksamhet med ytterligare en facilitet på deras största enhet i Antwerpen.

   
Boortmalt tillhör det franska sädeskooperativet Axéréal och är för närvarande världens sjätte största producent av malt men i och med tillbyggnaden kommer de att kunna producera ytterligare 470000 ton malt per år vilket i sin tur gör att de pyttsar ut närmare 1,6 miljoner ton malt per år och det gör dem till världsledande. Tänk vad mycket öl man kan brygga på så mycket malt! 

Ha en fortsatt trevlig lördag.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s