Belgian Coast IPA

I måndags var jag som sagt inbjuden till St Feuilliens monter på Horeca Expo eftersom de lanserade en ny produkt. Eftersom humle sent om sider är väldigt populärt i Belgien nu för tiden var jag föga förvånad att det ölen som presenterades var en belgisk IPA.

  
Under stor uppslutning av en mängd belgiska samt några utländska prominenta ölprofiler serverades så för första gången Belgian Coast IPA och trots att den är tänkt som en sommaröl möttes den av glada tillrop denna novemberdag. Produkten var lätt bärnstensfärgad med en rejäl dos humle som bestod av hela sju sorter (Brewers Gold, Magnum, Fuggles, Northern Brewer, Mosaic, Citra och Cascade). Den klockade in på blygsamma 5,5% men på grund av 70 IBU smakade den mycket och beskan var väldigt ihärdig.

 Tillsammans med ölen serverades en uppsjö välsmakande kanapéer och för min del behövdes både lite fett samt salt för att balansera upp den överväldigande beskan. Eventet i stort var väldigt påkostat och generöst och förutom alla härligheter på plats fick man även med sig en goodiebag bestående av en väska innehållande två öl, en öppnare samt ett strandtennisset (!)…

 Bryggeriet själva beskriver den nya Belgian Coast IPA så här:

This beer wants to be the perfect fusion of two major brewing traditions, the Belgian an the American one. The goal of this product is to offer a full taste and aroma of a real American style IPA and the drinkability of a light beer. It retains the principle of mixing orgins of hops. The yeast used is an American IPA strain but with horizontal lagering and maturation. 

  

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s