Nytt resmål för älskare av syrlig öl!

I torsdags öppnade dörrarna till ett ny magisk plats för alla lambicfantaster. Detta är en av Armand Debelders drömmar som går i uppfyllelse och i slutändan något som glädja alla som njuter av Belgiens spontanjästa nektar.

Stället jag pratar om är det fantastiska lambicbryggeriet Drie Foneinens nya lokaler i Lot som fått det spektakulära namnet Lambic-O-Droom. De nya faciliteterna i Lot ligger endast ett par kilometer från Drie Fonteinens gamla bryggeri i Beersel som fortfarande kommer att vara i bruk.

  

Lambic-O-Droom kommer att först och främst agera lagerplats för Armands växande produktion men det kommer också gå att besöka. Till en början på fredagar och lördagar samt i anslutning till större festivaler. I framtiden kommer med största säkerhet öppettiderna att bli fler. Tack och lov är det väldigt lätt att ta sig hit. Från Bryssel går det två tåg i timmen som endast tar 10-15 minuter och sedan är det en enkel promenad på 600 m. Voila, framme…

  
Vad kan man göra på denna himmelska plats? Självklart kan man dricka en mängd fantastiska Drie Fonteinen, både från flaska men även från Cask och om man har tur ur tunnorna. Det kommer att erbjudas unika lambicer som bara kommer att kunna inmundigas här samt att Armand har gömt undan 30000 vintageflaskor som finns till försäljning. 

  
För en modest slant kan man få ta sig en tur bland tunnnorna och om jag förstått det hela rätt kommer det även att finnas ett ‘upplevelsecentrum’ men vad det går ut på vet jag i skrivande stund inte. Förutom den nya anläggning finns det även en tillhörande trädgård där Armand och hans medarbetare planterat körsbärsträd (Schaerbeekse) som när de ger frukt självklart kommer att åka i de olika Kriekvarianterna som bryggeriet saluför.

  

I den smakfyllt inredda dryckeslokalen med mycket träinslag och taklampor bestående av flaskor kan man just bara dricka eftersom Armand inte vill konkurrera med sin bror Guidos restaurang i Beersel. Jag tror jag kan leva med det…

Tack för uppärksamheten/

Jens Skrubbe 

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s