Gouden Carolus Indulgence #2

Nu löser den ena vill-dricka-produkten av den andra! Igår annonserade Het Anker ut uppföljaren till den första Gouden Carolus Indulgence som kom förra hösten och vilken vi hade nöjet att kunna införskaffa på Systembolaget tidigare i våras.

  
Den första Indulgence med efternamnet ‘Whisky Infused’ får enligt etiketten ett syskon i sommar men enligt pressmeddelandet lanseras den nya produkten i höst, närmare bestämt den 2:a september. Oavsett vilket låter brygden hur trevlig som helst!

Upplaga nummer två av den limiterade öl har fått namnet Gouden Carolus Indulgence Cuvée Sauvage. Istället för whisky har bryggeriet blandat denna nya skönhet med två och treårig lambic från Boon vilket låter väldigt intressant. Detta medför också att de båda varianterna skiljer sig i alkoholstyrka där den föregående klockade in på hela 11,7% medans den nya är 9,8%. Ytterligare en skillnad mellan den whiskyblandade ettan, vilken hade den mörka Cuvée van de Keizer Blauw som grundpelare, och tvåan är att ‘Cuvée Sauvage’ har en stomme bestående av den ljusa Cuvée van de Keizer Rood. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s