Välgörenhetsbelgare!

Igår bryggde vi ytterligare en öl som kommer att ha premiär och serveras i juni under min värlgörenhetsutställning  + CONST. Det kommer att bli en belgisk variant på hembryggarna Niclas Olars och Richard Fagerholms fäbodsöl Dala-Apa som jag även var med och bryggde förra året.

  
Ölen går under arbetsnamnet Dala Apa 7 Belgoedition Fuck Cancer Framboise och är en maltspäckad brygd med granskott, blåbär, lingon och hallon. Singelhumlad med Mandarina Bavaria och matad med kandisocker. Det kan bli hur bra som helst!

  
Batchen har delats upp i två mindre vilka får jäsa med varsin belgisk jäst. Den ena puttrar på med Mangrove Jacks Belgian Tripel medans den andra bubblar med Wyeast Belgian Ale. Nu håller vi tummarna att ölen hinner bli klar till den 10:e juni. En kul synnergi med denna ölen och utställningen är att Richard även kommer att bidra med ett konstverk!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s