Sköna majs första släpp!

Trots att det är klämdag och folk är på sina lantställen är det Systembolagssläpp på fredag. En ny belgare, en försenad belgare samt en blandlandsbelgare har de att bjuda på denna gången.

  
Till mångas och även min stora glädje landar det äntligen en ny Struiseöl på hyllorna. Denna Margauxfatlagrade variant på Pannepot har fått namnet Blue Monk Special Reserve och är i dubbel bemärkelse en hyllningsöl. Blue Monk är namnet på en av jazzlegendaren Thelonious Monk mest kända låtar. Det var också namnet på ett av Buffalos (nordöstra USA) främsta öltempel. Etiketten är för övrigt en replika på deras logotyp. Tyvärr fick baren Blue Monk stänga den 1:a april i år på grund av att ägarna och hyresvärden inte kunde komma överens. 

  
Som ni säkerligen noterade under föregående släpp så dök aldrig Hanssens Oude Gueuze upp. Jag har hört lite olika skäl till detta men det spelar mindre roll nu när vi äntligen får möjlighet att införskaffa den. Tydligen är denna batch också helt magisk och när Hanssens blandningar är helt magiska är det helt enkelt dumt att inte fylla på lambiclagret inför sommaren.

  
Sist ut detta släpp är ytterligare en öl från våra danska grannar. To Øl har ånyo utmanat sig själva och töjt på gränserna med att brygga en öl baserad på en dessert/barnmat bestående av saftkräm med grädde! To Øl Rødgrød med Fløde är en potpurribrygd innehållande hallon, jordgubbar, svarta vinbär, röda vinbär och vanilj. Eftersom det är en oprövad öl för mig ser jag fram emot den ur ett rent vetenskapligt perspektiv men jag är tveksam om jag kommer att hamstra lådvis med den…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s