La Rulles Houblon Sauvage

Äntligen börjar denna härliga pjäs dyka upp i diverse flöden. Nu har Gregory Verhelst på La Rulles valt att släppa en riktigt trendig ölstil och varför inte? 

 
La Rulles Houblon Sauvage är en produkt med nyskördad humle. Det ska erkännas att Gregory inte varit rädd för att nyttja modern humle men det är första gången han släpper en ‘nyskördeöl’ på detta sättet. Jag känner instinktivt att detta är en uppfriskande sommaröl och med sina blygsamma 4,8% känns det ännu mer relevant.

  
Houblon Sauvage släpps i ytterst begränsad upplaga men jag ska göra vad jag kan för att komma över ett exempel. Humlen till denna brygd är skördad under oktober 2015 och i absoluta närområdet kring bryggeriet, det så kallade Pays de Gaume. Sådana här nyskördeöl bör drickas så färska som möjligt för att man ska uppleva det bryggeriet vill men eftersom den är belgisk vet jag att det inte gör något om jag inte får tag i någon å det snaraste…

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s