Lite fredagsnotiser…

Då var årets första arbetsvecka över och kylan gör att man blir sittandes på kammaren med en öl bredvid sig. I mitt fall har jag en liten ‘tickfredag’ och den första ölen för dagen råkade bli Gulden Spoor IPA.

  

Då passar det att starta dessa snabbnyheter med att Gulden Spoor växer så att det knakar. Dels växer deras egen portfölj plus att de tar in ett gäng gästbryggare. Växer man måste man investera och det är precis vad de gjort. Idag landade deras senaste inköp i form av en jästtank.

  
Vidare förtäljer nyhetsflödet att Struise pga bland annat underbemanning inte kommer att närvara på några ölmässor i år, vilket är trist. Dock kommer de med anledning av att de firar 15 år göra en del bus och roligheter på och runt bryggeriet. 

  
Halve Maan låter meddela att deras pipeline-crowdfunding är en succé samt en av de största gräsrotfinansieringarna i Belgien. Hittills har de skramlat ihop nästan 3 miljoner kronor. Förutom min bronsinsats är det 269 till som bidragit. Lägg därtill 107 ‘silver’ och 21 ‘guld’. Riktigt roligt och faktum är att de första spadtagen är redan tagna…

  
Imorgon dyker dessa fyra ekfatslagrade White Pony-öl innanför mina domäner så risken finns att det blir lite tickande imorgon också. Emellertid är det fullt sjå att hinna med i Robertos tempo för flödet visade idag att han släppte ytterligare en öl. Puh! 

  
Jag kan också passa på att skvallra om att världens första White Pony-bar är på gång även om det fortfarande är hemligt var den etableras någon stans. Kommer definitivt vara värt ett besök kan jag lova!

Slutligen kan kan jag berätta att i slutet av januari stänger Moeder Lambic Original under en månad (i bästa fall) för att göra en omfattande renovering. 

  
Det uppfräschade stället kommer bland annat att kunna erbjuda hela 33 öl på fat, det kommer att vara större och ge ett något större matutbud på helgerna. Ytterligare en anledning till att åka till Belgien snart igen…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s