Sharing Bottles

I Belgien har de lite större flaskorna en långt gången tradition och var historiskt sett vanligare än de ‘portionsförpackningar’ vi ser idag. I början av nästa år lanseras även konceptet på bredare front i Sverige under namnet Sharing Bottles.

 Eftersom vi i Belgoklubben redan jobbar med formatet och har samma tankar kring dessa större pjäser till flaskor föll det sig naturligt att vi gärna deltar i projektet. Tillsammans med Original Brands och krogkedjan Bishop Arms har vi släppt ett par ‘pilotlådor’ till några av kedjans krogar för att sondera terrängen. Det återstår att se om svenskarna är mogna för det här. Jag tycker att det är ett fantastiskt sätt att inmundiga öl på och förutom att själva delandet i sig gör att man kan testa flera sorter utvecklar sig ölen på ett helt annat sätt i storflaska samt att flaskan i sig är en ‘talking piece’. 

  
Av egen erfarenhet vet jag att det krävs en aning mer av personalen när det kommer till presentation och servering av dessa skönheter så därför medföljer ovanliggande informationsblad med dessa lådor innehållande blandat godis. Nu hoppas jag att personalen tar till sig detta och ger gästerna en upplevelse tillsammans med en god öl.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s