St Skrubbe har hittat sin kyrka!

Gårdagen tillbringades som sagt i Nässjö och jag hade förstått att jag skulle befinna mig i en sakral miljö men detta var något utöver det vanliga!

  
Vem kan motstå denna entré? Väl inne möts man av en stor altartavla och fantastiskt mottagande. Sedan har vi drycken, maten, servicen och helhetstänket. Inga genvägar, inget fusk, stället är fullt av själ, engagemang och entusiasm. Jag är överrumplad och positivt överraskad. Jag är mållös och imponerad. Att åka till Nässjö utan att besöka Vita Amandi är ett gigantiskt kardinalfel! 

  
Att namnet Vita Amandi har en belgisk koppling gör inte saker sämre. Namnet kommer från Amandus av Belgien (av Maastricht) biografi. Amandus som levde mellan 584-676 var både biskop och missionär. Han är skyddshelgon för bland annat bartenders, bryggare och värdshusvärdar men även för Flandern där hans helgondag firas den 6:e februari.

  

Med den ljuvliga hummersoppan fortfarande färskt i minnet tänker jag ta helg och jag hoppas att ni får en bra sådan. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s