Tre nygamla belgare till julbordet.

Tidigare idag släpptes julölen på Systembolaget och med risk för att låta tjatig så blir det mer eller mindre en upprepning av de senaste årens belgiska julöl även detta året. Åtmistone nu till en början. Förhoppningsvis kommer det lite fler julöl från Belgien i småpartier närmare doppardagen.

   
 Åter igen får vi stifta bekantskap med den kraftiga vintervärmaren N’Ice Chouffe vilket i sig absolut inte är något fel, men som sagt skulle det inte skada om utbudet breddades något. Detsamma gäller för Liefmans Glühkriek som dyker in för tredje året i rad. Detta är också en trevlig produkt i måttliga mängder och visst är det lite skojigt att värma öl på spisen.

  
Årets tredje belgiska julöl har sedan den dök upp i Belgoklubbens jullåda för två år sen fått ta plats på Systembolagets hyllor både förra året och så även i år. Dock har den krympt från storflaska till portionsflaska och det gynnar säkert försäljningen även om jag gärna hade sett den på storflaska igen. Père Noël från De Ranke är något annorlunda i sin julighet och en trevlig kompanjon till den salta julmaten.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s