Uppskattade ölstilar…

En av de vanligaste frågorna jag får är vilken favoritöl jag har och det är ungefär lika lätt att svara på som vilket som är mitt favoritbarn. Pliktskyldigt brukar jag säga att den godaste öl jag druckit är Stille Nacht Reserva 2000 och att jag alltid har Westmalle Tripel hemma eftersom jag anser att det är en av de bästa allväders-fungerar-jämt-öl.

  
Jag sticker inte under stolen med att det fortfarande är så men som sagt är det väldigt svårt att välja ut något ur Belgiens magiska utbud. Dock är det så att jag har några favoritstilar som jag föredrar en aning före de andra och hur härliga lambicer än må vara, hur gudomligt en mörk starking kan få mig att känna eller hur mycket en belgisk barley wine kan förgylla en dålig dag så är Saisoner och Triplar det jag helst dricker. 

  
Bland dessa två ölstilar finns det givetvis produkter som sticker ut lite mer än andra men det är alltid svårt att plocka russinen ur kakan. Jag insåg också att när man talar om Triplar kan det vara på sin plats att dela upp dem i  två kategorier, ungefär som man talar om Sasioner och Supersaisoner. Ovanstående bild får i så fall symbolisera fyra Triplar jag uppskattar mycket medan den underliggande bilden får visa på fyra Supertriplar jag gärna inmundigar.

  
Till sistnämnda kategori lägger jag även en av årets, i min bok, godaste och mest balanserade nykomlingar. Märk väl att det är ett antal månader kvar av året och med höstens kommande skörd kan den eventuellt komma att petas ner från tronen men än så länge får den vara kvar i topp…

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s