Mobilt bryggeri…

Sedan 1998 har det rörliga bryggeriet Verhuisbrouwerij besökt olika bryggerier, mässor och festivaler för att brygga öl. En suverän idé som tyvärr inte skulle fungera i Sverige på grund av reglementet.

IMG_1012.JPG
I begynnelsen var de sex själar* som fick denna lite ovanliga idé. Det började med att de for runt i en eller ett par personbilar med bagagen full av bryggutrustning och ingredienser. Så höll de på till 2004 när det investerades i en husvagn som modellerades om för bryggeriets syften.

IMG_1009.JPG
Redan året därpå uppgraderade man till den bruna vagnen på bilden ovanför. Den var trogen fram till 2010 när det investerades i nuvarande släp som är specialkomponerat för ändamålet.

IMG_1010.JPG
Bryggeriets första kommersiella produkt lanserades 2004 och sedan dess har det dykt upp åtminstone fem till plus en mängd olika testbrygder för festivaler. Det mobila bryggeriet håller främst till i Flandern och har bryggt de större batcherna på bl.a Proef, Hofbrouwerijke, De Graal och Nieuwhuis.

IMG_1022.JPG
I något väl förfriskat tillstånd tyckte jag att de kunde ta sin kärra upp till Sverige och göra en samarbetsöl med något svenskt bryggeri. Jag vet inte om de var snälla men de tyckte idéen lät intressant. Dock har det tyvärr, än så länge, stannat vid en idé…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Ursprungsbryggarna med sina alias:
Brouwer Vlam (Tom Robbroeckx), Brouwer Las (Tommy Thys), Brouwer Lab (Steven Wyns), Brouwer Bier (Steven Renders), Brouwer Druk (Jan Duym) och Brouwer Kas (Raf Benoy).
2013 lämnade Brower Druk (Jan Duym) bryggeriet men istället har två gästbryggare tillkommit (Yannick De Cocqueau och Alex Gaethofs).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s