Brasserie de Bastogne

Belgien är fullt av nykomlingar och det bubblar (inte bara i vörtkoken) av unga bryggare och entreprenörskap!

20140423-184117.jpg
I närheten av Orval, i Belgiens södra klack, händer det mycket. Till exempel har vi ett relativt ungt bryggeri som började brygga 2008 hos Gregory Verhelst på La Rulles men sedan 2009 har de egen utrustning.

20140423-184312.jpg
Bryggeriet heter Bastogne efter en by i området men det ligger i Sibret och de drivs av två passionerade själar vid namn Philippe Minne och Philippe Meurisse. Likt alla bryggare i området får de använda sig av den mytomspunna Orvaljästen vilket att allt de gör blir delikat på ett eller annat sätt.

20140423-184449.jpg
Det jag fascinerades av första gången jag stötte på dem var dess renhet och fortfarande vill jag påstå att det är deras adelsmärke! De flesta av deras produkter har förnamnet La Trouffette även om det finns undantag. Med en klassisk, rak uppställning i prduktportföljen som ändå ges karaktär på grund av jästen och användandet av modern humle gör att de är att räkna med i framtiden.

20140423-190313.jpg
De som är ivriga att prova Bastognes produkter har möjlighet att teckna sig för ett medlemsskap då ovanstående öl är en av de produkter som finns representerade i sommarlådan.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s