Humle som börjar med M…

Igår, 40 dagar innan produkten släpps, avslöjade Duvel/Moortgat vilken den tredje humlesorten i årets variant av Duvel Tripel Hop kommer att vara. De modemedvetna och väl uppdaterade människorna på bryggeriet valt att krydda årets öl med den relativt nya amerikanska humlesorten…

20140122-085628.jpg
…Mosaic. Denna humlesort ger en fruktig mandarinsötma med noter av tropiska frukter och små toner av blåbär. Historien bakom ölen finner ni här ovan och i år är det femte gången den släpps. För er som inte orkar räkna är releasedatumet den 5:e mars.
Vidare kan jag berätta att idag bryggs den första ölen i Omnipollos Astralprojekt. Produkten får liv på det belgiska bryggeriet Proef och den beräknas landa om ca fyra veckor.

20140122-180604.jpg

Denna, den första IPA:n i serien, har Europa som tema och är humlad med den tyska humlesorten Merkur. Humlen kommer att ge ölen en kraftig ton av ananas. Spännande, minst sagt. Förutom att jag ser fram emot ölen är jag också grymt nyfiken på Karls fatölsskylt. Den mannen är ett unikum i ölvärlden med den ena häftiga etiketten efter den andra och jag är övertygad om att jag inte kommer att bli besviken.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s