Seizonbrouwerij Vandewalle

Det är alltid med viss förtjusning man tar sig an ett nytt belgiskt bryggeri. Tyvärr brukar förhoppningarna vara så stora att man lämnas med en sting av besvikelse knaprandes på själen. Igår föddes ånyo en förtjusning och förhoppningarna är minst sagt stora…

20131204-090201.jpg
Chris Vandewelle drog igång sitt minimala bryggeri 2012 och det ligger i Lo-Reninge. Chris kallar bryggeriet för ett säsongsbryggeri och har valt att döpa det till sitt efternamn. Han brygger endast på fredagar och endast den blygsamma volymen 150 liter i veckan. Det mesta buteljeras på 75:or och årsproduktionen blir ungefär 8800 flaskor. Småskaligt, jo jag tackar jag!

20131204-091911.jpg
Till skillnad från många andra småbryggare är Chris konsekvent med att (än så länge) bara brygga två produkter som båda är döpta efter byn Reninge. Chris är ättling till ett av de sista bryggerierna i området som bommade 1963 och för att hylla dess tradition och de övriga sju bryggerierna som fanns i Lo och Reninge 1900 brygger han en ‘Oud bruin‘. Den andra produkten är något mer modern och refereras till som en ‘bitter blond’. Båda ölen är humlad med lokal Poperingehumle och bryggeriet är representerat på humlemuseet i just Poperinge.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s