Kung Albert II abdikerar!

För ett par dagar sedan annonserade 79-årige kung Albert II att han efter 20 år som kung tänker träda tillbaka till förmån för sin förstfödde son kronprins Philippe.

20130705-100832.jpg
Själva tronskiftet kommer äga rum den 21:a juli på Belgiens nationaldag och eftersom det är ganska snart lär det inte hinna bryggas någon öl för ändamålet. Eller som någon skämtsamt sa:
– Det enda bryggeriet som hinner få fram en öl på 18 dagar är In Bev.
Någon påpekade också att Struises öl Black Albert, som är en något udda hyllningsöl till den nuvarande kungen, borde byta namn.
Nedan ses Philippe och hans fru Mathilde d’Udekem d’Acoz dricka Kasteel Brune. Det verkar lovande. Annars finns det en mängd öl som redan heter Royale…

20130705-101753.jpg
Nu tvivlar jag inte att Belgien kommer att plocka fram öl som har med kommande händelse att göra. Dock är det som sagt lite kort varsel och det ska mycket till om någon hinner. Visst, ligger det någon ny öl på lagringstank så kanske den får ett namn kopplat till abdikeringen. Ska det dessutom vara ett officiellt öl måste det antagligen gå genom hovet.
Jämför man med grannlandet Holland där tronskiftet ägde rum den 30:e april fick bryggerierna mer än två månader på sig. Det resulterade i ett abdikeringsöl och tre gratulationsöl!
Kungen är INTE död. Leve konungen!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Kung Albert II abdikerar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s