Tour de France

Idag startade hundrade upplagan av den anrika Tour de France. Det är världens största cykellopp och cykling är för er som inte vet det Belgiens nationalsport.

20130629-234219.jpg
En av cykelvärldens största profiler blev 68 år för tolv dagar sedan. ”Kannibalen” eller Eddy Merckx som han heter vann touren inte mindre än fem gånger och utan konkurrens har han varit iklädd den gula ledartröjan hela 111 gånger satt ett svårslaget rekord*

20130629-235224.jpg
Eddy lär ha sagt att det enda ‘racet’ han inte vunnit är att lyckas peta i sig all belgisk öl! För övrigt lär Duvel vara hans favoritöl. Belgarna är genom sina 18 segrar den näst mest framgångsrika nationen i tävlingen men nu har ingen belgare vunnit den på 37 år så det börjar bli dags.

20130629-235925.jpg
Tyvärr lär det inte bli en belgisk slutsegrare i år heller om man få tro förhandstipsen men det var kul att se att under dagens inledande etapp placerade sig tre belgare bland de tolv främsta. Alltid något!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Innan Lance Armstrong åkte fast för dopning låg han tvåa med 83 etapper i den gula tröjan…

One thought on “Tour de France

  1. I Avignon för fyra dagar sedan träffade jag tre äldre herrar på gamla cyklar. Den äldsta hade startnummer 141 när den (eller är det kanske cyklisten som deltar) deltog i Tour de France 1920. Om jag visste hur man gör hade jag skickat med en bild för de såg så otroligt sköna ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s