Gefeliciteerd Hildegard!

Idag fyller det bryggande bombnedslaget Hildegard Van Ostaden 38 år och Skrubbe vill givetvis gratta denna bryggare som pendlat fram och tillbaka mellan Holland och Belgien med sina produkter. Nu anser vi henne som belgare i både öl och själ så då är hon välkommen här…

20130630-221102.jpg
Nu för tiden brygger hon endast tre öl men sedan starten år 2000 har hon hunnit med några olika sorter* alla prydda med tecknade gnomer som kallas Urthelianer. Sedan starten har det varit mycket story telling kring Urthels**öl, Hildegards make Bas är nämligen både serietecknare och marknadsföringsexpert. Han har skapat en hel värld som handlar om dessa små gubbar.

20130630-222120.jpg
Ovanstående öl, som för övrigt är döpt efter Urthelianernas språk Samaranth, skapades i samband med parets giftermål 2002 och nu är det den enda orginalprodukten som består. Efter en amerikaresa 2005 skapade hon en av de första belgiska beskingarna som döptes till Hop-It och 2009 lanserades en flamländsk saison vid namn Saisonnière.

20130630-224228.jpg
Alla tre fyller definitivt en plats i den belgiska ölvärlden.
Grattis på dagen, Hildegard och fortsätt på den inslagna vägen!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Hibernus Quentum Tripel, Urthel Novicius Vertus, Urthel Parlus Magnificum aka Vlaemse Bock och Urthel Tonicum Finiboldhus

**Urthelbryggeriet hette De Leyerth förut och namnet hänger envist kvar…

2 tankar på “Gefeliciteerd Hildegard!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s