Dags för Spa?

Efter en tuff midsommarhelg med allt vad det innebär kanske ni börjar tänka på vita veckor, gurkvatten och lerbehandlingar. Efter all berusande dryck och proteinstinn mat kan det vara läge för Spa…

20130623-214914.jpg
…och då pratar jag inte om Hasseludden utan om byn utanför Liegé i Belgien med 11000 invånare som är känt för sitt mirakelvatten och varma källor. Vacker som ett vykort ligger den inlindad i en av Ardennernas dalgångar och sedan 1300-talet har den varit en kurort. Det produceras fortfarande ett mineralvatten med namnet…

20130623-215438.jpg
…och självklart också öl. Huyghe, som är mest känt för sina rosa elefanter*, brygger sedan 1990 Bobeline Spa-öl och har på senare år till och med utvecklat den. Numer kan man dricka blonde, brune och black. Huruvida den har traditioner från de båda bryggerierna från Spa låter jag vara osagt. Mellan 1892 och dags dato har de nämligen bara haft två och det en gick i graven 1927 och det andra 1940**.

20130623-220822.jpg
Det som lockar mest förutom källorna i Spa är nog racerbanan Circuit de Spa-Francorchamps där bland annat formel 1-cirkusen huserar en gång per år. Tydligen så är det en svårkörd slinga på grund av att den är mer kuperad än gängse banor. Det vore kanske en resa att åka och se på ett lopp…

20130623-221349.jpg
…om inte annat finns det ju god öl i närheten!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Delirium Tremens och Delirium Nocturnum

**Brasserie Bifer +1940 och Brasserie des Echesses +1927

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s