Bier Circus

För tjugo år sedan öppnade ett av Bryssels bästa vattenhål. Bier Circus är en institution bland kvalitetskrogar som är ölbaserade! I helgen har de 20-årskalas, gå dit om ni har möjlighet!

20130426-223710.jpg
Återigen har krogen valt att ta fram en unik öl* för att celebrera tillfället. Det är inte första gången och säkerligen inte sista! Det är enmansbryggeriet och sidoprojektet Den Hopperd som får förtroendet på nytt. Bryggaren Bart Desaeger jobbar till vardags på Duvel och gör sina egna grejer på helger och ledig tid. Ölen går under oftast under namnet Kameleon och springer man på någon är det bäst att passa på eftersom det är svåra saker att få tag i! Självklart finns de på Bier Circus…

20130426-225003.jpg
Barägaren Patrick D’Hane har ett sannerligen ett superställe och vill det sig väl kan man också komma åt några rariteter som han har i källan men vägen dit är lång och krokig (men rolig). 2005 flyttade krogen lite drygt trettio nummer på samma gata till större och fräschare lokaler vilket var ett lyft på många sätt. Närhelst man befinner sig i Bryssel är det ett kardinalfel att inte göra ett besök, äta en bit och förlustaffär sig i den väl sammansatta ölmenyn!

20130426-225817.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Förutom ytterligare två Den Hopperdöl så finns det (eller har funnits) en variant av Cantillons ‘Cuvée Saint Gilloise’ med unik etikett gjord för flyttillfället 2005.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s