Ha den äran…

Igår, den 17:e december, för nio år sedan slog portarna till ett paradis för öltickers, blafare och listare. En och annan ölnörd gladde sig också kan jag tro. Stället kallas för ‘elefanten’ men heter Delirium Café

20121218-190645.jpg
I en, förvisso central, men ack så undangömd gränd öppnade en man vid namn Joel Pecheur ett pilsnerpang med inte mindre än 2004 olika öl. Året var som sagt 2003 och målet var att få en plakett från Guiness World of Record. Så blev det den 9:e januari 2004.

20121218-214007.jpg
Nu har den obetydliga lilla gränden förvandlats till värsta nöjesgatstumpen med fem olika Delirium och tre Florisbarer (mestadels världsrekord i sprit). Om det nu någonsin funnits någon charm här så är den numer bortblåst…

20121218-212332.jpg
Det var aningens lugnare och betydligt kunnigare, trevligare och mer serviceinriktad personal i början. Vintagelistan var tämligen orörd och stället var tämligen oskuldsfullt. Nu är det ett syndens näste in absurdum! Visst finns det bättre och sämre tider att vistas där men de senaste gångerna har det varit sådär. Ett tips för er som tänker åka dit är att skriva ner beställningen på ett papper (med ett gäng reserver) och sedan hoppas på det bästa! Betänk att om ni hittar någon favorit eller en raritet kan ni köpa den över disk utan att de öppnar den.

20121218-214047.jpg
Innan Joel Pecheur öppnade ‘elefanten’ så drev han Moeder Lambic i Saint Gilles. Det finns fortfarande och ur en ren trevlighetsaspekt så åk hellre dit eller gå till dess relativt unga syskon Fonteinas (se länken).
Delirium Café firar sin födelsedag på torsdag om ni har möjlighet att åka dit. Det lär höras ända till Gent! Jag säger grattis och vad jag än har sagt så kommer jag att gå dit och lista nästa gång jag är i Bryssel. Sån är jag…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s