Kejsarens födelsedag

För 521 år sedan föddes Karl V som skulle bli en av världens genom historien mäktigaste män.

Sedan 1958 brygger Het Anker i Mechelen ett flertal hyllningsöl till denne storvulne man.

Ett exempel är den majestätiska hommagebrygden Cuvée van de Keizer som bryggs just idag och det har den gjorts sedan 1999. Normalt sett brukar bryggeriet bjuda in människor till en publik tillställning men det går ju inte nu.

Som ett alternativ har de valt att låta bryggmästaren Charles Leclef köra en livestream på deras Facebook-sida där alla som har tid och lust kan hänga på. Man kommer även att ha möjlighet att ställa frågor till Charles om man undrar något kring den vidunderliga smakbomb. Sändningen börjar klockan 21.00. Mycket nöje!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s