Fattigt med belgare på SBWF 2019…

Idag drar Sveriges största samt äldsta ölfestival igång för 28:e gången och för första gången på väldigt länge återfinns inte jag i någon monter på mässan. Det känns lite delat måste jag erkänna.

Jag noterar att i min och de montrar jag har representerats frånvaro är årets upplaga av SBWF betydligt belgofattigare och att man får verkligen skärskåda ett fåtal montrar för att hitta mina kära belgobrygder. Lägg därtill att andra utställare med trevliga belgare i portföljen också har valt att avstå årets evenemang.

Mestadels är årets upplaga av SBWF bestående av återkommande belgoprodukter som är på plats varje år. Det enda undantaget är, vad jag kan se, tre brygder från Het Nest som i och för sig alltid brukar vara representerade i Belgoklubbens monter. Dock har jag hittat tre tips som förhoppningsvis dyker upp:

1. Om årets upplaga av Gouden Carolus Indulgence finns på plats är den given. Dock är informationen om detta något splittrad.

2. Förhoppningsvis finns Duvel on Tap kopplad och redo för besökarna. Tyvärr har vissa byråkratiska habrovinker skapat lite turbulens kring denna nyhet men som sagt kan man hoppas att det är löst.

3. Utan någon som helst aning kan jag bara önska att Oud Beersel har sina udda lambicer på bag-in-box närvarande. Väl värt att undersöka för er som är eller ska till Nacka.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s