Misströsta inte…

I lördags den 23:e mars var det den årliga Orvaldagen. Även om det inte är den största högtiden under året noterade jag att mina flöden fylldes av en uppsjö trappisttörstande Orvaldrickare runt om i världen.

Emellertid var det inte lätt för oss svenskar att delta i firandet av denna bärnstensfärgade skönhet eftersom den svenska importören helt nyligen plockade bort brygden ur Systembolagets beställningssortiment. Ni är några stycken som har uppmärksammat att denna munkars nektar försvunnit och min bloggande kollega Roger har kontaktat importören för mer fakta.

Importören bekräftar att det förvisso är sant att Orval tagits bort men misströsta inte för redan den första juni är denna brettade pale ale tillbaka och då kan vi plocka den från hyllorna eftersom den kommer in i fasta sortimentet på Systembolaget*. Om ni inte kan hålla er tills dess kan man alltid göra en privatimport på denna undersköna brygd eller ta er till någon välsorterad krog.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

*ca 40 butiker

3 tankar på “Misströsta inte…

  1. Märkligt!
    Igår satte jag mig för att beställa hem lite Orval via Systembolagets hemsida och upptäckte till min fasa att det inte gick.

    Får vänta till första juni alltså…

    • Ja, eller göra en sk privatimport via Systembolaget och skriva Arvid Nordqvist som importör. Lite mer omständigt men du bör ha ölen inom ett par veckor…

  2. ”Brettad pale ale”?! I Belgien kallades denna öltyp en gång i tiden för ”saison”… Även om Orval säkert är smakmässigt snarlik en 1800-tals-IPA så känns det tvivelaktigt att den kom till efter brittisk förebild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s