Het Nest spelar ut ytterligare ett kort…

Under 2019 kommer ni ha möjlighet att stöta på en ny serie ‘kortöl’ från det suveräna bryggeriet Het Nest i Oud Turnhout. Nu har bryggeriet tagit ett steg till och börjat experimentera med en ‘vild öl’ som självklart har döpts till Wild Card’

Hela tanken med den vilda jokerserien är att grundölen är en modifierad oud bruin som ska smaksättas, Den första grundölen som är en vildjäst brygd i genren av oud bruin blandad med bryggeriets julvärmare KlevereTien. Den första oblandade versionen väntas redan i januari 2019 medan de smaksatta varianterna kommer senare.

Redan till en början dyker det upp en variant som matats med hallon och som mognat i mellan 6-9 månader på ek tillsammans med lactobacillus. I mellan maj och juni släpper bryggeriet en variant som lagrats lika länge men som infuserats med aprikos istället.

Slutligen kommer Het Nest att släppa en stänkare till hösten nästa år som macererat tillsammans med körsbär vilket tilltalar mig något ypperligt. Självklart är jag väldigt sugen på de övriga varianterna också men det ligger framför oss.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s