Narrenvat

Det aldrig sinande flödet av ny öl från Belgien gör sig ständigt påmint. Härom dagen lanserade Brysselbaserade De la Senne en ny samarbetsöl med ett amerikanskt bryggeri vid namn Cambridge Brewing Company.

  
Denna gången leker de båda bryggerierna med både modernitet och tradition. Grunden till dessa båda bryggeriers produkt är en brittisk Brown Ale som i sin tur fått vila under 10 månader på ekfat. Lägg därtill att brygden fått sekundärjäsa med Brettanomyces vilket givet ölen en dos av historisk karaktär. Brygden som går under namnet Narrenvat är trots eller tack vare sin ovanstående brittiska inspiration mycket lik en Flamländsk Rödöl vilket enligt vissa historiska källor är närmare än man tror. Denna brygga mellan två ölkulturer finns tillgänglig på storflaska och jag hoppas att det trillar några stycken till Sverige eftersom jag är förtjust i ‘ölarkeologi‘…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s