Konstverksauktion!

Nu har jag fått det eminenta förtroendet och uppdraget att hjälpa min gode vän ölekvilibristen Tomas Danko auktionera ut bryggaren och konstnären Kris Herteleers åtråvärda akvarell föreställande hans bryggeri De Dolle.

Nedan finner nödvändig fakta kring denna härliga målning:

Konstnär: Kris Herteleer
Motiv: De Dolle Brouwerij/Costenoble Brouwerij 1835

Akvarellen är 52 x 72 cm, inklusive ram mäter tavlan 66 x 87 cm.

Målningen är original, signerad av konstnären samt inramad hos professionell ramverkstad. Ram ingår.
Utropspris: 12 000:- SEK

Eventuella bud skickas till tomas@danko.se

Skickas ej, hämtas i Stockholmsområdet

Här är Tomas egna ord kring verket:

Under min cykelresa runt hela Belgien 2007 spenderade jag en mycket omfattande kväll på De Dolle Brouwers tillsammans med bryggmästaren Kris. En av höjdpunkterna var att han lät mig gå in i sitt Inner Sanctum, ateljén där han brukar måla. Detta efter att jag först hade inspekterat samtliga tavlor på väggarna i bryggeripuben för att välja ut en som jag skulle få köpa. När jag inte riktigt fastnade för något motiv lyste han plötsligt upp och sade, kom med här! Väl i ateljén fick jag bläddra igenom samtliga hans verk som låg i buntar. Halvvägs igenom en bunt sade han att nu vet han vilken jag skall få köpa. Därefter tog han mig till ytterligare ett ställe där tavlan hängde. Den legendariska akvarellen över bryggeriet man har sett på många ölpubar runtom i Belgien antingen i form av väggplansch eller vykort. Första gången jag såg motivet var sittandes på Kulminator i Antwerpen, där fanns både plansch så väl som vykort. Det var bara att göra slag i köpet och Kris lovade skicka den till mig i Sverige efter att jag väl hade kommit hem från min rundresa.
Flera år senare berättade Kris på Zythos Beer Festival att varje gång han tar med en annan tavla att sälja på festivalen frågar alla om tavlan med bryggeriet. Det resulterade i att Kris satte upp en plansch på motivet och skrev ”Sorry, original sold to Sweden!” för att slippa svara på samma fråga stup i kvarten.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s