Hommage till en ölvirituos.

Min ölnördande kamrat, du saknas mig redan och du har knappt varit borta en vecka. Din frånvaro lämnar ett tyst hål i min bar och ett procentuellt hål i Akkurats kassa.

20121106-225424.jpg
Vem trodde att den karismatiske men storvulne ”gitarr-Tomas” och jag skulle bli sådana vänner, vara med om sådana äventyr och dricka så mycket utomjordisk belgisk öl. Inte jag!
Nu blev det så och jag är väldigt glad att ha dig som vän och jämlike när det gäller att gegga ner sig i vattenprofiler, jäststammar och annan belgoölnördsformalia som ingen annan i hela världen bryr sig om.
Du saknas mig även om vi kan mejlas, skypas, messas och ringas varje dag.
Tomas Danko, den första öl jag serverade dig var en ‘Blanche des Honnelles” och sedan har det blivit många fler. ‘Leute Bok’ var nr 100 (eller hur?) och nu är det över 2000 belgare totals. Fenomenalt.

20121106-225528.jpg
Inte nog med att den autodidaktiske Danko är administratör för den belgiska ölen på världens största oberoende ölnördssajt utan han är också vice huvuddomare på Stockholm Beer. Sjukt stort!
Förutom den stora källan av kunskap som besitts finns det också en bryggarsjäl i denna törstiga kropp. Bland mycket annat bryggde Tomas en lättöl till mig och Gustaf och den fick ett fantastiskt mottagande och den tog slut på 12 timmar!
Du saknas mig och jag ser fram emot julen när vi ska ha en av våra klassiska ölnördskvällar och även att ditt nya hemland ligger ett stenkast från ‘kungariket’ har jag saker i källan som du inte kommer att få tag i…
Jag önskar dig all lycka i ditt nya hemland, min alldeles speciella vän!

Tack för den sentimentala uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

3 tankar på “Hommage till en ölvirituos.

  1. Även om jag inte känner Danko så personligen, så har dom få gånger jag träffat honom satt sina spår, mycket positiva spår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s