Cantillon värnar om framtiden!

Under de senaste åren har Cantillon haft problem med att få tag i äkta belgiska moreller (körsbär) från Schaerbeek. Dessa unika bär använder bryggeriet främst i sin prestigevariant av Kriek benämnd Lou Pepe Kriek.   

För att råda bot på detta har nu Cantillon tillsammans med kooperativet Vert d’Iris låtit plantera dessa numer ovanliga bärträd i Bryssel. Hittills har man planterat 100 träd men redan nästa år ska det sättas ytterligare 500 träd. Faller experimentet i god jord kommer det tillkomma ännu fler träd. Vi som är Kriekfantaster får vänta i 4-5 år innan vi kan sätta tänderna i en brygd med frukter från dessa träd men eftersom tålamod är en dygd väntar jag gärna. För de som vill stödja kooperativet som är drivande i denna plantering så gör man det här

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s