Musketeers skalar upp!

I år fyller Belgoklubben 5 år och det kommer ni snart att bli varse på en uppsjö olika upptåg under 2018. Snart kommer även årets första låda vilket är nummer 15 i ordningen vilket innebär att hela 120 olika belgiska brygder (exklusive temalådorna) har fått spridning till våra medlemmar. Stort men framför allt sjukt kul och inte annat än att man är lite stolt!

 Detta är Påsklådans uppställning och bland dem finns Troubadour Imperial Stout från spökbryggarna Musketeers som för närvarande brygger på Proef. Precis som jag noterade när jag presenterade de senaste bryggerisiffrorna, dvs att bryggare utan bryggeri i större utsträckning går vidare och upprättar ett eget bryggeri, är dessa jänkarinspirerade bryggare på väg att starta eget.

  
Bilden ovan visar hur ‘lokalen’ (vilket är ett gammalt tegelbruk) ser ut i dagsläget och bilden nedan visar vad det ska bli. Det vankas mycket jobb och en rejäl investering för att Musketeers drömmar ska slå in men jag tvivlar inte att det blir. Projektet kommer att dra igång i mars och det kommande bryggeriet ligger i Sint-Gillis-Waas som är en stad strax norr om Sint Niklaas i Östflandern.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s