Ytterligare en gåta löst!

Geonom åren har jag eller någon av er stött på en del bryderier kring mystiska siffror eller skiftande årtal på glas eller flaskor. Nu har det dykt upp ännu ett. Som jag skrev igår tillbringade jag helgen i Bryssel och som vanligt kunde jag inte hålla tassarna borta när vi passerade butikerna på flygplatsen.

  
Denna gången klippte jag en Lindemans Cuvée René Oude Gueuze (den till vänster) i farten, mest för att de hade bytt etikett. Den högra är den jag är van vid och den som har följt mig under mina 16 år i belgovärlden. Förutom att den nya etiketten har ännu mer Art Nouveau-inslag samt en annan uppbyggnad i både text och färg är det något mer väsentligt som skiljer dem. Ser ni vad jag fiskar efter?


Ännu en gång har ett anrikt lambicbryggeri ändrat sitt premiärår uppåt. Enligt nya källor visar det sig att Lindemans inte grundades 1811 utan 1822. Plötsligt mindes jag ett inlägg som susade förbi mig i helgen skrivet av en Kazuko Takashima där han med antingen de nuvarande ägarna Dirk eller Geert Lindemans (texten förklarar inte vem av dem som svarat) ord förklarar vad som hänt:  

The brewery believed that the age of the establishment was written 1811 in the diary of the founder (Frans Lindemans, min anmärkning)A historian made it clear that the historical fact was a mistake, over 200 years later, when he found out that it was a diary of another person in the village of Vlezenbeek having exactly the same name as the founder of the brewery! The true age of Lindemans was identified as 1822 and the brewery corrected it.

Så kan det gå!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe


1 tanke på “Ytterligare en gåta löst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s