Fyra fantastiska belgare tittar in!

Imorgon är det dags för första släppet på Systembolaget i april. Då får vi besök inte mindre än fyra grymma belgare.

 Idag får jag som sagt besök från De la Senne och då kommer jag att servera Brussels Calling för första gången på fat. Denna belgiska IPA är även en av produkterna som dyker upp imorgon. Detta var den första ölen som bryggdes på De la Sennes egna bryggeri i december 2010. En välhumlad modern blond som kommer passa den kommande grillsäsongen.

Vidare så får vi glädjen att stöta på specialvarianten av bryggeriet De Rankes flaggskepp XX Bitter. Som jag skrev för någon vecka sedan är det enkla x:et Simplex på väg ut i världen men denna produkt lanserades i samband med deras amerikanska distributörs årliga festival 2013 och blev så populär att den återkommer varje år. En synnerligt välbalanserad humlespäckad blond skönhet som har namnet XXX Bitter och som är väl värd att inhandla.
       

De sista två produkterna är två syrliga härligheter och den första av dem är signerad makarna Hanssen/Mathys. Hanssens Oude Gueuze är en synnerligen syrlig öl i sin genre som riktigt biter tag i kinderna likt de sista kylslagna vindarna på vårkanten. Jag hoppas verkligen att denna batch är så där bra som denna produkt kan vara…

Sist men inte minst får vi ånyo stifta bekantskapen med Ichtegems Grand Cru. Denna tämligen nya produkt från bryggeriet Strubbe såg nytt ljus för ett pat år sedan när bryggeriet uppdaterade sin fatpark. Numer finns en mer utpräglad syra och denna Oud Bruin passar utmärkt till stadiga köttgrytor. Både som måltidsdryck och som ingrediens. För oss samlare glädjer denna produkt dyker upp år efter annan så att man inte får hål i  sin samling.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s