Untappd tappar humöret!

Under en månads tid har vi på Pressklubben blivit kontaktade av den populära öltickarsidan Untappd. De har otaliga ringt och mejlat otaliga gånger i avseendet att vi ska bli en sk. venue på deras sida där medlemmarna lätt kan se vad som är nytt eller populärt.

  
Eftersom mitt konto är passivt har jag inte hängt med i Untappd’s utveckling och därför rådfrågade jag några stammisar som nyttjar siten om de tyckte det var värt att vi skulle gå med. Deras svar var ett enhälligt nej och när sedan mina chefer också var tveksamma hade jag ingen större ambition att övertala dem.

När först jag och sedan min restaurangchef försöker meddela detta ointresse av att bli en ‘venue’ till den påstridige Untappdanställde säljaren blir han både otrevlige och hotfull. På ett aggressivt och proffsigt sätt häver han ur sig otrevligheter. Bland annat skulle de minsann göra sitt yttersta för att våra gäster skulle gå till något annat ställe vilket först roade mig sedan gjorde mig förbannad.  

 
Nu har jag ånyo lugnat mig även om jag tycker att säljarens utspel var extremt onödigt. Generellt tycker jag Untappd är en väldigt trevlig plattform som absolut har bidragit till det ökade ölintresset. Jag inser också att den fungerar som ett skyltfönster för vissa öl samt att den sammanlänkar ölnördar som exempelvis befinner sig på samma bar eller mässa.

Eftersom Untappd har full koll på vad som händer och sker på ölbarer runt om i världen samt att den arga säljaren dömde ut oss som ställe tänkte jag påvisa motsatsen. Därför önskar jag att alla som nyttjar Untappd kommer och besöker Pressklubben torsdagen den 20:e april. Då kommer jag duka upp med en buffé av öl som aldrig tidigare funnits i Sverige och som ni med största sannolikhet inte har ‘checkat in’. Det kommer att bli en smakbricka för 150-180:- bestående av 10-15 öl där ni serveras 5 cl av varje och då min önskan är att ni ‘checkar in’ allihop. Förutom min yttersta tacksamhet kommer ni säkert också erhålla någon ny ‘badge’…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

7 tankar på “Untappd tappar humöret!

  1. Det var värst! Oproffsiga säljare är alltid lika otrevligt, onödigt och kontraproduktivt. I övrigt tycker jag som du att Untappd är en trevlig plattform. För min del handlar det såklart om att ticka och hålla koll på ”mina öl” men också om att hålla kontakten med mina ölvänner runt om i Sverige och världen. Det blir inte sällan mer än bara öltjôt i kommentarsfältet. En slags Instagram för ölvärlden. Men en sak undrar jag, Untappd debiterar alltså en summa, årligen, för de som vill vara ett ”venue”?

  2. …och jag glömde ju det viktigaste: vilket kanoninitiativ m en unik ölprovning och buffé för Untappdanvändare. Jag har ingen möjlighet att vara med men är säker på att det blir hur bra som helst. Pressklubben – Untappd 1-0 🙂

  3. Roligt och snyggt initiativ. Kan tyvärr inte komma den här gången, men hoppas på fler tillfällen med exklusiva sorter och incheckningsfester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s